Ronde van Luxemburg

Pijnlijk: wielrenner juicht te vroeg, moet nog een rondje en verliest

19 september 2020 15:24 Aangepast: 19 september 2020 15:25
Beeld © Eurosport

Een pijnlijk moment tijdens de Ronde van Luxemburg vandaag. Een Colombiaanse wielrenner stak ruim voor de streep uitbundig zijn armen in de lucht. Klein probleem: hij moest nog een rondje.

De 20-jarige Santiago Buitrago was in de veronderstelling dat hij zijn eerste profzege had geboekt, meldt de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

Op beelden van Eurosport is te zien hoe de Colombiaan op zijn borst klopt en zijn arm vooruit steekt. Na de eindstreep realiseert hij zich een fout te hebben gemaakt.

De beelden van de renner, rijdend voor het team Bahrain-McLaren, worden veel gedeeld op Twitter. "Dit hebben we vaker gezien", is het commentaar bij Eurosport, verwijzend naar een zelfde blunder in de Giro in 2017. "Hij moet nog even door."

Bekijk de beelden:

Vrachtwagen op de weg

De Colombiaan wist de koppositie na zijn blunder niet vast te houden. De zege in de slotrit was uiteindelijk voor de Deen Andreas Lorentz Kron. De ronde van Luxemburg is gewonnen door een Italiaan: Diego Ulissi.

Overigens ging er in de slotetappe meer mis. Zo ontstond een valpartij toen er plotseling een vrachtwagen op de weg stond.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore