Bizarre beelden

Rood kruis, weginspecteur én ongeval? Niets hield deze weggebruikers tegen

18 september 2020 07:36 Aangepast: 18 september 2020 07:50
Meerdere weggebruikers konden het niet laten en namen toch de afrit. Beeld © Rijkswaterstaat Verkeersinformatie

Een ongeval op de afrit Zevenhuizen van de A12 zorgde voor een levensgevaarlijke verkeerssituatie. Want ondanks een rood kruis boven de snelweg en een medewerker van Rijkswaterstaat ter plaatse, besloten meerdere weggebruikers toch om de afslag te nemen. Het levert bizarre beelden op.

"Als kegels, een middenberm, puntstuk, rood kruis, auto van de weginspecteur én een ongeval op afrit Zevenhuizen al niet genoeg is. Wat dan wel?", schrijft Rijkswaterstaat op Twitter.

Bizarre beelden

Op beelden is te zien dat meerdere weggebruikers alle aanwijzingen negeren en rakelings langs een wegsinpecteur rijden:

Niet alleen personenauto's rijden dwars door de middenberm, ook meerdere vrachtwagens negeren het rode kruis, de kegels, de auto én de medewerker om vlak langs het ongeval te rijden. "Dit zijn gevaarlijke taferelen", schrijft Rijkswaterstaat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Boetes negeren rood kruis verdubbeld: aanrijding werd weginspecteur Ton bijna fataal

Met de medewerker gaat het goed. Hij is er met de schrik vanaf gekomen. Toch is het negeren van rode kruizen levensgevaarlijk, benadrukt de verkeersdienst. "Er worden steeds meer boetes uitgedeeld. We hopen dat mensen, door deze beelden te delen, gaan inzien hoe gevaarlijk het is!"

Campagne #nietvoorniX

Rijkswaterstaat begon eind vorig jaar met de campagne #nietvoorniX om bestuurders bewust te maken van de gevaren van het negeren van rode kruizen. Vorig jaar werden er 3000 boetes voor uitgedeeld.

RTL Nieuws sprak erover met weginspecteur Ton, wiens auto werd geramd door een onoplettende vrachtwagenchauffeur die had gedronken. "Als ik toen nog in mijn wagen had gezeten, had ik het nu niet meer kunnen navertellen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Een rood kruis boven een lege weg, is er wel iets aan de hand?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore