Blijf veilig

Canadese infectiedeskundige: 'Draag een mondkapje tijdens seks'

03 september 2020 02:49 Aangepast: 03 september 2020 02:50
Mondkapjes en andere beschermingsmiddelen op de Wallen in Amsterdam. Beeld © ANP

Zoenen is uit den boze en je doet er verstandig aan een mondkapje op te doen tijdens seksuele activiteiten. Dat is het advies van een vooraanstaande Canadese infectiedeskundige. Het meest veilige? "Geen seks met anderen hebben."

De belangrijkste Canadese infectiedeskundige, Theresa Tam, heeft nieuwe adviezen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Niet alleen raadt ze inwoners van het land aan om onderling afstand te houden, ze heeft ook adviezen voor tussen de lakens. Dat schrijft ze in een verklaring.

Gecompliceerd tijdens pandemie

"Seks kan gecompliceerd zijn ten tijde van Covid-19", geeft Tam toe. "Vooral voor mensen zonder vaste partner of voor mensen wiens partner in de risicodoelgroep valt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Date-en seksgedrag veranderd door corona: vooral vrijgezellen worden geraakt

Gelukkig kunnen mensen zelf voorzorgsmaatregelen nemen om de kans op verspreiding van het coronavirus te verkleinen. "De kans is zéér klein dat het coronavirus zich verspreidt via sperma of vaginale vloeistoffen", schrijft Tam. "Wel kan het virus zich verspreiden als mensen nauw contact hebben."

Niet zoenen

Daarom raadt de infectiedeskundige mensen aan om 'een mondkapje te dragen dat de mond en neus bedekt' en niet te zoenen tijdens seksuele activiteiten.

"Probeer, zoals bij alle activiteiten, het aantal nauwe contacten zo laag mogelijk te houden", voegt Tam daaraan toe. "Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen kunnen Canadezen genieten van fysieke intimiteit en er tegelijkertijd voor zorgen dat we het coronavirus verder onder controle krijgen."

500 besmettingen per dag

In Canada zijn ruim 129.000 mensen besmet geraakt met het coronavirus. 9.132 mensen zijn aan de gevolgen van het coronavirus overleden. De afgelopen dagen werden er per dag zo'n 500 nieuwe besmettingen gemeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

RIVM haalt term seksbuddy van site: 'Het heeft veel losgemaakt'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore