Zonder eten

Honderden reizigers nacht vast in Franse TGV door stroomstoring

01 september 2020 05:04 Aangepast: 01 september 2020 05:07
Een TGV in Frankrijk. Beeld © ANP

Wat een treinrit van vijf uur had moeten zijn, duurde uiteindelijk meer dan een dag. Honderden reizigers hebben gisternacht doorgebracht in een gestrande TGV-trein, die door een stroomstoring in de problemen was gekomen.

Zondag vertrokken bijna duizend passagiers vanuit het Spaanse Hendaya per trein naar de Franse hoofdstad Parijs. De rit had vijf uur moeten duren, maar eindigde middenin de Franse regio Landes. Dat schrijft The Guardian.

Vervangende trein

De Franse spoorwegbeheerder SNCF kampte met een stroomstoring, waardoor de trein tot stilstand kwam. Pas de volgende ochtend kon een vervangende trein worden gevonden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moeder stapt uit TGV voor sigaret, trein vertrekt met haar baby

De passagiers moesten de nacht daarom in de trein doorbrengen. Een correspondent van persbureau AFP, die toevallig aan boord was, vertelt dat de railcatering al snel was uitverkocht.

Via de intercom werd op zondagavond omgeroepen dat er geen eten meer aan boord was. Die mededeling werd meerdere keren herhaald en passagiers werd verzocht niet meer naar het café aan boord te komen.

'Komische sketsch'

Er werd ook gevraagd of er een dokter aan boord was, omdat zeker één passagier was flauwgevallen. Pas de volgende ochtend konden reizigers weer eten krijgen, wel waren er waterflessen beschikbaar. "Het is net alsof we in een komische sketch zitten", omschreef een van de passagiers het incident.

Per vervangende trein kwamen de reizigers maandag aan in Parijs, ruim een dag nadat ze vertrokken waren uit de Spaanse grensplaats. SNCF zal een onderzoek instellen naar het incident en geeft reizigers drie keer de originele ticketprijs terug.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trein rijdt weg zonder machinist en ontspoort in Italië

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore