Uiteindelijk gevonden

Urenlange zoektocht naar man die Kanaal over wilde zwemmen

01 september 2020 00:39 Aangepast: 01 september 2020 01:41
De haven van Dover. Beeld © SIPA Press

De Britse kustwacht heeft gisteren acht uur lang gezocht naar een man die in zijn eentje het Kanaal over wilde steken. De man wilde van Dover naar Calais zwemmen. Hij werd uiteindelijk gevonden, op nog geen 500 meter voor de kust van Dover.

De Britse kustwacht werd gisteren ingeschakeld door een vriend van de zwemmer die zich zorgen maakte. Dat schrijft de BBC.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verena (19) zwom in krap 14 uur het Kanaal over: 'Je kunt je angsten overwinnen'

De kustwacht startte een grootschalige zoektocht naar de man, die zou hebben getracht het Kanaal in zijn eentje over te steken. 

Urenlange zoektocht

Meerdere reddingsboten en een helikopter rukten rond het middaguur uit. Scheepvaart in het Kanaal werd gevraagd uit te kijken naar de verloren zwemmer. Gisteravond, rond 20.00 uur, werd de man gevonden. Hij was gespot door de schipper van een passerende boot

De man bevond zich zo'n 500 meter voor de kust van Dover en werd door een reddingsboot uit het water gehaald. "Hij was moe en had het koud", vertelt een woordvoerder van de Britse kustwacht aan de BBC.  

De man is overgedragen aan ambulancepersoneel. Waarom hij probeerde het Kanaal in zijn eentje over te steken is niet duidelijk.

Het Kanaal is een van de drukste vaarroutes ter wereld. Het zou niet gaan om een migrant die de oversteek wilde maken, meldt persbureau PA. 

Maarten van der Weijden zwemt twee keer Kanaal over

Drie jaar geleden lukte het Maarten van der Weijden om twee keer Het Kanaal over te zwemmen. Hij deed er ruim 19 uur over.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore