'Passagiers moeten bukken'

Oeps, foutje: nieuwe veerboten Sydney passen niet onder bruggen door

25 augustus 2020 03:24 Aangepast: 25 augustus 2020 03:28
Ter illlustratie: een veerboot in Sydney. Beeld © ANP

Tien nieuwe veerboten die later dit jaar door de wateren van Sydney moeten gaan varen, zorgen voor kopzorgen. De boten passen namelijk niet onder een paar bruggen in de stad door. Wie op het bovendek zit, loopt het risico onthoofd te worden, zegt de gefrustreerde lokale minister van Transport.

Daarover schrijven buitenlandse media. De tien veerboten zijn een aanvulling op het openbare vervoer in de Australische stad. Ondanks verzoeken om de boten door een plaatselijke rederij te laten maken, besloot de overheid om de boten in Indonesië te bestellen.

Kant-en-klare boten

Dat bleek niet zo'n verstandige keuze. De boten passen namelijk niet onder twee bruggen in de stad door. "Dat krijg je ervan als je kant-en-klare boten bestelt", vertelt de minister van Transport van de Australische staat New South Wales aan lokale media. "Er zijn simpelweg te veel complexiteiten in ons netwerk. We hadden deze boten lokaal moeten bestellen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Veerboot dobberde door motorproblemen enige tijd in zee bij Texel

De lokale minister vindt het 'onvoorstelbaar' dat de Australische overheid de boten toch liet komen. "Wie bedenkt nou dat ze boten kopen die niet onder bruggen doorpassen", stelt hij.

Onthoofd

Met gevoel voor drama vervolgt hij: "Naast treinen die te laat rijden en coronabesmettingen in bussen moeten reizigers in Sydney zich tegenwoordig ook zorgen maken dat ze onthoofd kunnen worden op het dek van een veerboot."

De boten zullen overigens wel gewoon in de vaart genomen worden. Maar passagiers hoeven niet te bukken en lopen ook geen kans onthoofd te worden. Ze zullen het bovendek van de veerboot op laste van de kapitein telkens moeten verlaten voordat de boot onder een van de lage bruggen doorvaart.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore