Cap d'Agde

Corona-uitbraak bij Franse naturistenbestemming 'zeer verontrustend'

24 augustus 2020 05:32
Ter illustratie: archiefbeeld van naturisten bij Cap d'Agde. Beeld © AFP

De Franse gezondheidsautoriteiten maken zich ernstige zorgen om een corona-uitbraak bij naturistenbestemming Cap d'Agde. Al zo'n honderd vakantiegangers zijn besmet, veel van hen zijn naaktrecreanten.

Het France Cap d'Agde, een naaktrecreatiebestemming aan de Middellandse Zee, is het nieuwe epicentrum geworden van een corona-uitbraak. Het aantal besmettingen is er de afgelopen dagen flink opgelopen en inmiddels zijn meer dan honderd vakantiegangers besmet geraakt.

Na thuiskomst

Sommigen van de besmette patiënten kwamen daar pas achter toen ze weer huiswaarts waren gekeerd, schrijft The Guardian. De autoriteiten maken zich 'ernstige zorgen' om de uitbraak en hebben een waarschuwing afgegeven voor het gebied.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Enorme stijging coronabesmettingen Spanje: 'Regering doet niets'

In Frankrijk werden gisteren 4.900 coronabesmettingen gemeld. Dat is het hoogste aantal sinds mei. Gezondheidsminister Olivier Veran liet weten dat er flinke risico's kleven aan de nieuwe opmars van het virus.

Verschil met eerste golf

Toch is er volgens Veran één groot verschil met de eerste golf, in februari. Toen trof het virus vooral ouderen hard, terwijl het nu vooral inwoners van onder de 40 jaar zijn die besmet raken. Een nieuwe landelijke lockdown staat volgens Veran 'niet op de agenda'. Liever neemt hij lokale maatregelen.

In Frankrijk zijn 280.000 mensen besmet geraakt met het coronavirus. Meer dan 30.000 mensen overleden er aan de gevolgen van het coronavirus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ik Vertrek-stel ziet Slowaakse naturistencamping ten onder gaan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore