Na moeilijke vragen

Braziliaanse president Bolsonaro wil verslaggever 'klap in het gezicht geven'

24 augustus 2020 01:55 Aangepast: 24 augustus 2020 01:57
De Braziliaanse president Bolsonaro voorafgaand aan de opmerkelijke uitspraak. Beeld © AFP

Moeilijke vragen van verslaggevers? De Braziliaanse president Bolsonaro weet er wel raad mee. Nadat een journalist hem het vuur aan de schenen legde, antwoordde Bolsonaro: "Ik zou jou nu het liefst een klap in je gezicht willen geven, oké?"

Een journalist van de Braziliaanse krant O Globo stelde de president vragen over betalingen aan het adres van zijn vrouw.

Betalingen

De Braziliaanse first lady Michelle Bolsonaro zou volgens lokale media geld hebben gekregen van een voormalige adviseur van de zoon van Michelle en Jair Bolsonaro.

Die adviseur zit momenteel in voorarrest vanwege andere verdachte betalingen. Het zou gaan om een bedrag van 72.000 Braziliaanse real (ruim 10.000 euro) die Michelle via de adviseur ontving.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit is waarom juist de Brazilianen 'ons' coronavaccin testen

President Bolsonaro zou niet op de vragen zijn ingegaan. In plaats daarvan vertelde hij de journalist dat hij die het liefst een tik zou verkopen. De krant heeft het audiofragment waarin Bolsonaro dat zegt vrijgegeven, meldt persbureau Reuters.

Er lopen meerdere onderzoeken naar de zoons van Jair Bolsonaro. Twee van hen worden verdacht van het verspreiden van misleidende informatie, een ander van corruptie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore