Bijzonder tafereel

'Chocoladeregen' in Zwitserse stad door probleem in chocoladefabriek

19 augustus 2020 05:34 Aangepast: 19 augustus 2020 05:37
Ter illustratie: een filiaal waar Lindt-chocolade verkocht wordt. Beeld © Getty Images

Inwoners van de Zwitserse plaats Olten werden eind vorige week wakker in een heel bijzondere wereld. Delen van de stad waren bedolven onder een fijne laag cacao. De oorzaak? Een probleem in de plaatselijke chocoladefabriek.

Het regende afgelopen vrijdag letterlijk chocolade in Olten, een stad in Zwitserland tussen de plaatsen Zürich en Basel. In Olten staat een fabriek van het bekende chocolademerk Lindt & Spruengli.

Fijn laagje poeder

In die chocoladefabriek waren problemen met het ventilatiesysteem, bevestigt een woordvoerder aan persbureau AP. Daardoor werd geroosterd cacao naar buiten geblazen, wat zorgde voor een fijn laagje cacaopoeder. Cacao vormt de basis voor de chocolade die in de fabriek gemaakt wordt.

Door harde wind verspreidde de chocolade zich gauw rondom de fabriek. Volgens de woordvoerder raakte zeker één auto bedolven onder een fijne laag cacaopoeder. De eigenaar van die wagen mag de auto op kosten van Lindt & Spruengli schoon laten maken.

Niet schadelijk

Het ventilatiesysteem in de fabriek functioneert inmiddels weer naar behoren. De woordvoerder benadrukt dat cacaopoeder niet schadelijk is voor de omgeving.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Onze chocolade wordt weer meer door kinderen gemaakt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore