Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Egypte tegen Elon Musk: piramides niet door buitenaardse wezens gebouwd

De piramides van Gizeh zijn volgens Egypte niet door buitenaardse wezens gebouwd. Beeld © ANP

Egypte heeft Tesla- en SpaceX-baas Elon Musk uitgenodigd om het land te bezoeken zodat hij met eigen ogen kan zien dat de piramides niet door buitenaardse wezens zijn gebouwd. De uitnodiging volgt op een tweet van Musk van afgelopen vrijdag, waarin hij zegt dat aliens de kolossale constructies hebben neergezet.

De Egyptische minister van internationale samenwerking Rania al-Mashat denkt dat het zien van de graven van de piramidebouwers Musk wel zullen overtuigen. De tombes die in de jaren 90 van de vorige eeuw werden ontdekt bevatten volgens experts voldoende bewijs dat ze zijn gebouwd door de oude Egyptenaren.

Vrijdag tweette Musk: 'Buitenaardse wezens hebben de piramides gebouwd duidelijk'. Hij werd meer dan 84.000 keer geretweet.

Minister Rania al-Mashat reageerde vrijdag al op Twitter door te zeggen dat ze Musk bewonderde, maar dat ze hem uitnodigde om toch meer onderzoek te doen naar de echte bouwers van de piramides.

Ook de Egyptische archeoloog Zahi Hawass reageerde op Musk met een videobericht waarin hij zei dat diens opmerking een 'totale hallucinatie' was.

In Egypte zijn meer dan 100 nog bestaande piramides. De bekendste is de grote piramide van Gizeh, die 137 meter hoog is. De meeste primaides werden gebouw als tombes, als laatste rustplaats voor Egyptische koningen.

Bizarre
Lees ook:
Bizarre Twitter-tirade Elon Musk stuurt aandelenkoers naar beneden