Medewerkers ontslagen

Restaurant geeft Amerikaan 'per ongeluk' pizza met hakenkruis mee

30 juni 2020 03:35 Aangepast: 30 juni 2020 06:18
De pizza verdween meteen in de prullenbak. Beeld © CNN

Een koppel uit de Amerikaanse staat Ohio schrok zich rot toen ze een pizzadoos openden. Bovenop de bestelde pizza lag een hakenkruis, gemaakt van peperoni.

Jason en Misty Laska doen hun verhaal bij de lokale zender Fox 8. Jason had zaterdag een pizza gehaald, vlak voor het restaurant sloot. Toen zijn vrouw de doos opende, schrok ze zich rot. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amerikaanse barista krijgt 80.000 dollar 'fooi' na rel om mondkapje

"Ze vroeg: heb jij dit zo besteld, hebben ze de pizza zo voor jou gemaakt?", zegt Jason. "Toen ik me omdraaide, zag ik waarom ze zo geschrokken was."

In de prullenbak

Bovenop de pizza lag een hakenkruis dat was neergelegd met stukjes peperoni. De pizza verdween direct in de prullenbak, want de eetlust was inmiddels wel verdwenen.

Misty en Jason Laska Misty en Jason Laska

Het echtpaar belde meteen naar de pizzaketen om verhaal te halen, maar die was net een paar minuten dicht. Een dag later kwam er een bericht van de manager: het was een foutje.

'Intern grapje'

"Hij zei dat het een 'intern grapje' was en dat de pizza zo nooit de deur uit had mogen gaan. De manager liet ook weten dat de betrokken medewerkers meteen ontslagen zijn." Een woordvoerder van de keten zegt tegen Fox 8 'diep teleurgesteld' te zijn in het personeel. "Dit gaat in tegen onze waarden."

Voor Jason en Misty is dat niet genoeg: zij gaan nooit meer naar dit restaurant. "Dit is onacceptabel. Wij houden van de diversiteit in dit land. We willen een einde aan haat."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore