Postkantoor ontruimd

Zes mensen in Duitsland naar ziekenhuis en postkantoor ontruimd door 'stinkvrucht'

23 juni 2020 01:17 Aangepast: 23 juni 2020 05:18
Durian (archieffoto) Beeld © iStock

In Duitsland is een postkantoor ontruimd en zijn zes medewerkers afgevoerd naar het ziekenhuis vanwege een verdacht pakketje. Tientallen hulpverleners moesten eraan te pas komen voordat werd ontdekt dat het om de exotische 'stinkvrucht' doerian ging.

Zes ambulances, vijf politiewagens, drie verschillende brandweerkorpsen: de hulpdiensten rukten afgelopen weekend massaal uit naar een postkantoor in het Duitse Schweinfurt. Zestig medewerkers werden geëvacueerd. Twaalf mensen zijn vanwege misselijkheid ter plekke behandeld, zes anderen werden naar het ziekenhuis gebracht.

Afschuwelijke stank

En de reden? Vier stukken stinkend stuk fruit in een 'verdacht pakketje', zo schrijft de politie in een verklaring. Volgens CNN had iemand de vrucht vanuit het Duitse Neurenberg naar een 50-jarige inwoner van Schweinfurt gestuurd. De stank was zo afschuwelijk dat alle alarmbellen afgingen bij de medewerkers van het postkantoor.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Liefhebber betaalt 43.000 euro voor 'stinkvrucht' doerian

De vrucht staat bekend om zijn penetrante geur van rotte eieren, veroorzaakt door de vorming van waterstofsulfide. Sommige bus- en luchtvaartmaatschappijen hebben het daarom verboden de stinkvrucht mee te nemen en ook hotels voelen er niets voor dat gasten een doerian mee naar binnen nemen.

Uiteindelijk afgeleverd

De doerian is ondanks de lucht een dure vrucht en kost tussen de 45 en 90 euro. De vrucht is uiteindelijk afgeleverd bij de geadresseerde.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore