Verstopt door miljonair

Schatkist met miljoenen in Rocky Mountains na decennium gevonden

08 juni 2020 05:49 Aangepast: 08 juni 2020 05:50
Forrest Fenn, de Amerikaanse miljonair die de schatkist verstopte. Beeld © AP

De schatkist die honderdduizenden Amerikanen al jarenlang bezighield, is gevonden. Dat zegt de miljonair die de schat verstopte. Een raadselachtig gedicht en verschillende aanwijzingen moesten zoekers naar de locatie leiden. Sommige mensen maakten daar hun levenswerk van. "De zoektocht is voorbij."

De excentrieke miljonair Forrest Fenn verstopte meer dan tien jaar geleden een schat in de bergen van het Amerikaanse Santa Fe. De waarde? Meer dan een miljoen dollar. Iedereen kan de schat vinden, maar je moet er wel iets voor overhebben. Goudzoekers moesten namelijk eerst een raadselachtig gedicht ontcijferen om de locatie te ontdekken.

Goudkoorts

Het doel van Fenn was 'om mensen en kinderen uit het huis en achter het scherm vandaan te krijgen, en samen op zoek te gaan naar de schat'.

De goudkoorts werd aangezwengeld door het CBS-programma Today, dat het verhaal van Fenn oppikte. In het programma gaf Fenn, die nog altijd springlevend is, soms tips die mensen dichterbij de schat moeten brengen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Goudzoekers opgelet: miljonair verstopt schat

Het duurde meer dan tien jaar, maar inmiddels is de schatkist gevonden. Dat vertelt de inmiddels 89-jarige Fenn aan Santa Fe New Mexican. Een schatzoeker, die liever niet met zijn naam in de publiciteit wil, zegt de schat te hebben gevonden. Fenn vertelt niet waar de schat precies begraven lag.

'Enerzijds blij, anderzijds verdrietig'

Honderdduizenden mensen zochten in het afgelopen decennium naar de schatkist, die gevuld zou zijn met gouden munten. Sommigen zeiden er hun baan voor op. Volgens lokale media stierven ten minste vier mensen terwijl ze in de bergen van Santa Fe zochten.

Hoe Fenn zich voelt nu de schat gevonden is? "Enerzijds blij, anderzijds verdrietig nu ik weet dat de zoektocht voorbij is."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duizend jaar oude sleutel opgegraven in Uden, mogelijk van schatkist

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore