Attractie stilgezet

Even schrikken: slang 'in aanvalsmodus' op rodelbaan Duinrell

16 mei 2020 21:47
De slang zat in 'aanvalsmodus' naast de baan Beeld © Simon de Bruijn

Eindelijk kon het vandaag weer: naar het pretpark. Maar pretparkliefhebber Simon (25) kwam in Duinrell voor een bijzondere verrassing te staan. Er kroop ineens een grote slang over de rodelbaan.

"Het was heel apart," zegt Simon tegen RTL Nieuws. "Ik zat met een vriend in de rodelbaan, hij zat op de slee voor me. Ineens lag er een slang midden op de baan. Ik kon op tijd afremmen, maar hij reed er vol overheen."

Daar was de slang niet van gediend of erg van geschrokken. Het beest siste in ieder geval flink naar Simon. "Hij kroop weg, maar hij zat vlak langs de baan, echt in aanvalsmodus", vermoedt Simon.

De attractie werd stilgezet, waardoor Simon zijn slee van de baan kon tillen en met een grote boog om de slang heen kon. De dierenambulance rukte uit, maar toen die arriveerde was de slang al tussen de struiken verdwenen.

Stierslang

Het ging om een westelijke stierslang, zegt een woordvoerder van de dierenambulance tegen ANP. Die komt niet van nature in Nederland voor, maar doordat dieren ontsnapt of gedumpt zijn, leven er een aantal van de slangen in het wild.

In het duingebied bij Wassenaar, waar Duinrell in ligt, zouden zo’n veertig stierslangen leven. Ze leven doorgaans in drogere delen van Noord-Amerika, zoals halfwoestijnen.

Lekker in het zonnetje

Het exemplaar op de rodelbaan was volgens Simon zo’n anderhalve meter lang. De stierslang is niet giftig, maar kan wel bijten en wurgt zijn prooi.

Vandaag was de eerste dag dat het pretpark weer open was. Mogelijk zat de slang daardoor zo dicht bij de attractie. "Door het mooie weer komen ze tevoorschijn," zegt de woordvoerder van de dierenambulance. "Deze lag lekker in het zonnetje."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore