Opmerkelijk

Louis van Gaal vindt dat Rutte 'aardig wat fouten heeft gemaakt'

07 mei 2020 17:51 Aangepast: 07 mei 2020 18:26
Beeld © ANP

De voormalig voetballer heeft geen goed woord over voor onze premier. In de podcast van Yves Gijrath (53) vertelt Louis van Gaal (68) dat hij vindt dat Mark Rutte (53) flink wat steken heeft laten vallen in de strijd tegen corona.

"Het is natuurlijk een dilemma, dat begrijp ik ook wel"

Louis is vanwege de lancering van zijn biografie LvG. De trainer en de totale mens weer eventjes terug in Nederland. Alleen al de vliegreis was een hele belevenis, vertelt hij. "Ik kan niet begrijpen dat je daar geen oplossing voor kunt verzinnen", zegt hij over de treurige situatie op Schiphol. "Maar [oplossingen] zijn er niet, maar je ziet wel de treurnis van het omvallen van een grote industrie."

"Het is natuurlijk een dilemma, dat begrijp ik ook wel", gaat hij verder. "Het is natuurlijk ook zo dat dit virus veel overledenen en verdriet telt, maar de overledenen zijn meestal oud. En het coronavirus tast niet de jeugd en de werkende mensen aan."

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Dit stond er op de achtergrond tijdens de speech van Mark Rutte

Louis vindt dan ook dat niet alleen medisch naar oplossingen moet worden gekeken, maar ook naar bedrijven die de verkeerde kant opgaan. "Als die industrie straks omvalt, is er voor het 'jonge gedeelte' geen werk meer. En dat zou nóg catastrofaler zijn dan degenen die nu zijn overleden aan het virus. En dat wordt helemaal onderbelicht. De premier laat zich alleen voorlichten door het RIVM."

Als coach is het hem niet vreemd hulp te vragen aan experts, maar volgens Louis moet Mark Rutte verder kijken dan alleen het RIVM; hij zou ook eens contact moeten opnemen met economen en psychologen. "Ik vind dat Rutte toch wel aardig wat fouten heeft gemaakt in de afgelopen periode."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Louis van Gaal komt met nóg een biografie

Niet iedereen deelt Louis' mening, zoals te zien is in deze video.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore