Reclamecampagne

Hond krijgt eindelijk nieuw baasje, na zes jaar in Amerikaans asiel

09 maart 2020 00:12 Aangepast: 09 maart 2020 12:24
Na zes jaar mag hond Marrick eindelijk het asiel verlaten. Beeld © Humane Society of Greater Kansas City

Al vijf en een half jaar zat Marrick, een hond van gemend ras, in een dierenasiel in de Amerikaanse stad Kansas. Pas toen een campagne van 3.000 dollar (2.637 euro) werd opgetuigd en een foto van Marrick op gigantische reclameborden verscheen, werd een geschikte eigenaar gevonden.

Het asiel, The Humane Society Shelter, had al van alles geprobeerd om een eigenaar voor Marrick te vinden. Zo was de zes jaar oude hond al tientallen keren gefotografeerd en gefilmd.

Beelden van hem waren op allerlei sociale media gepost, maar ondanks al die inspanningen kon er maar geen adoptiegezin worden gevonden. Dat schrijft The Guardian

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Laat dierenbeul taakstraf uitvoeren in dierenasiel'

Totdat de eigenaar van een lokale kledingzaak zich het lot van de hond aantrok. Scott Poore, eigenaar van Mission Driven, bekommerde zich wel vaker om de dieren in het asiel. Hij besloot een flink bedrag te investeren om een eigenaar voor de hond te vinden.

3.000 dollar

Hij betaalde 3.000 dollar voor een groot reclamebord in het centrum van Kansas, waar al gauw een reactie op kwam.

Inwoner Jordan Nussbaum vertelt aan lokale media dat hij het reclamebord zag en zijn vriendin probeerde te overtuigen Marrick te adopteren. "Het breekt mijn hart dat hij daar zo lang gezeten heeft, maar ik geloof dat het voorbestemd was."

De advertentie die op een groot reclamebord werd afgebeeld. De advertentie die op een groot reclamebord werd afgebeeld.

Nieuwe baasjes

Jordan en zijn vriendin besluiten Marrick uiteindelijk te adopteren. De eigenaar van de kledingzaak 'kan niet geloven dat het zo'n lang en moeizaam proces was' om een eigenaar te vinden. "Toen we dat reclamebord kochten boorden we ineens een hele nieuwe doelgroep aan", vertelt hij.

Het asiel gaf bij zijn vertrek een afscheidsfeest voor Marrick. De hond maakt het goed bij zijn nieuwe baasjes.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore