Storm Adrenaline

Lijkt de nieuwe sportschoen van Puma nou op Hitler?

06 maart 2020 22:25 Aangepast: 07 maart 2020 08:54
Toeval of niet?

Puma heeft een nieuwe sneaker op de markt gebracht en die laat over heel de wereld nogal wat wenkbrauwen omhoog gaan. Op het eerste oog lijkt er weinig aan de hand, maar bij nadere inspectie valt veel mensen een bijzondere gelijkenis op.

Van bovenaf gezien lijkt volgens een aantal twitteraars de sportschoen 'Storm Adrenaline' op Adolf Hitler. Anderen vinden de vergelijking vergezocht.

Het was in Rusland dat de gelijkenis voor het eerst opviel, maar inmiddels gaan de schoenen via de sociale media de wereld over. Foto's en zelfgemaakte montages worden duizenden keren gedeeld op bijvoorbeeld Twitter. En ook aan complottheorieën geen gebrek: want het zou geen toeval zijn, denken sommigen.

Hitlers knokploegen

Bijvoorbeeld: Rudolf Dassler, de oprichter van Puma én broer van Adidas-oprichter Adolf (Adi) Dassler, was lid van de partij van Hitler in de jaren 30 en 40. En de naam 'Storm adrenaline' kan volgens sommige van de complottheorieën ook geen toeval zijn: Hitlers knokploegen, die in de jaren 30 de straten van Duitsland terroriseerden, droegen de naam Sturm Abteilung.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eind aan jarenlange juridische strijd: geboortehuis Hitler wordt politiebureau

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore