Online geplaatst

Italianen riskeren celstraf na seksfilmpje in tempel Myanmar

18 februari 2020 01:34
Tempels in Myanmar. Beeld © Getty Images

Twee Italiaanse toeristen die in een tempel in Myanmar een seksfilmpje opnamen en dat online plaatsten, hebben het hele land over zich heen gekregen. De Myanmarese autoriteiten willen het stel vervolgen voor heiligschennis.

Ze kunnen tot twee jaar gevangenisstraf krijgen voor het filmpje, dat in een van de heilige tempels van Myanmar is opgenomen.

Filmpje offline gehaald

De twee toeristen plaatsten het filmpje in december online op PornHub, waar het meer dan 250.000 keer is bekeken. Inmiddels zijn de beelden van de site gehaald. Waar de twee Italiaanse toeristen zich nu bevinden, is niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Bijna de helft van de Nederlanders in problemen tijdens vakantie'

'Zo'n belediging kunnen wij niet accepteren'

De video is opgenomen in een Boeddhistische tempel bij de stad Pagan. Een woordvoerder van een Myanmarese toeristenvereniging, U Myo Win, laat aan lokale media weten dat de tempel een 'heilige plek' is. "Iedereen die dit land bezoekt moet het respecteren en zich gedragen. Zo'n belediging kunnen wij niet accepteren."

Zware straffen

In Myanmar gelden zware straffen voor het beledigen van religieuze gevoelens en gewoontes. In 2016 zat een Nederlandse toerist vast in Myanmar omdat hij een preek van boeddhistische monniken had onderbroken. Hij deed dat door een stekker uit een luidspreker te trekken omdat hij zich aan de geluidsoverlast ergerde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlandse toerist vast in Myanmar om heiligschennis

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore