Opmerkelijk

'Tophandelaar ontslagen wegens diefstal uit bedrijfskantine'

04 februari 2020 13:23
De werknemer verdiende zeer goed, maar stal toch eten uit de bedrijfskantine. Beeld © GettyImages

Eén van de hoogste obligatiehandelaren van Citigroup in Londen is de laan uitgestuurd, omdat hij verdacht wordt van diefstal van eten uit de bedrijfskantine.

Dat schrijft de Financial Times, die zich baseert op vier bronnen die bekend zijn met de situatie. De vermeende voedseldief was het hoofd van de afdeling die handelt in obligaties uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Hij werkte op het Europese hoofdkantoor van Citi in Londen.

Volgens twee collega's is hij een geliefde werknemer en succesvolle handelaar. Waarschijnlijk kreeg hij een salaris van zeven cijfers, oftewel minstens 1 miljoen pond (bijna 1,2 miljoen euro), schrijft de krant.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit moet je doen bij ontslag op staande voet

Geen bonus

Het ontslag van de handelaar kwam een paar weken voordat Citigroup de bonussen zou uitbetalen. Dat zijn vaak forse bedragen, en die loopt de kantine-dief dus mis.

Strenge straffen

Leidinggevenden worden soms hard gestraft voor kleine vergrijpen. Zo ontsloeg de Japanse Mizuho Bank in 2016 een bankier nadat hij een onderdeel van een fiets van een collega (ter waarde van vijf pond) had gestolen.

Twee jaar daarvoor werd een voormalige BlackRock-manager door de toezichthouder geweerd uit hogere functies in het bedrijfsleven, omdat hij meerdere keren zijn treinkaartje niet wilde betalen. De zwartrijder schikte die zaak uiteindelijk voor een bedrag van 43.000 pond. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore