Nieuwsuitzending

BBC door het stof: LeBron James per ongeluk in video over Kobe Bryant

27 januari 2020 04:38 Aangepast: 27 januari 2020 08:49
Kobe Bryant (links) en LeBron James (rechts). Beeld © AFP

De BBC moet door het stof nadat het per ongeluk beelden van basketballer LeBron James liet zien in een item over de dood van Kobe Bryant. Kijkers hadden al gauw door dat de twee spelers verwisseld waren. "Er staat zelfs James op zijn shirt!"

Basketballegende Kobe Bryant kwam gisteren om het leven bij een helikoptercrash. Ook zijn 13-jarige dochter Gianna en zeven andere inzittenden kwamen daarbij om. De BBC heeft bij een item over de dood van de basketballer een pijnlijke fout gemaakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Basketballegende Kobe Bryant omgekomen bij helikoptercrash

Daarover bericht de BBC zelf. Nadat beelden van basketballer LeBron James per ongeluk terecht waren gekomen in een overzicht van de carrière van Kobe Bryant, stroomden de reacties binnen.

Excuses

Nieuwslezeres Reeta Chakrabarti maakte daarom aan het einde van de uitzending al excuses voor de fout. "In ons item over de dood van Kobe Bryant is in één video per ongeluk beeld van een andere speler terechtgekomen. Onze excuses daarvoor."

Reacties

Nadine White, een journalist van de Huffinton Post, reageert op Twitter op het fragment. Volgens haar zorgt het er op dit moment 'alleen maar voor dat we nog harder rouwen om de dood van Kobe'.

Televisie- en radioproducent Geoff Jein begrijpt niet hoe de BBC de beelden om heeft kunnen wisselen. "Zijn naam staat zelfs op zijn shirt!"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore