In een rolstoel

Niemand wilde 'm, maar gehandicapte hond Bandit heeft eindelijk een baasje

25 januari 2020 21:56 Aangepast: 25 januari 2020 22:59
Bandit. Beeld © WSB

Drie keer eerder vond de Amerikaanse hond Bandit een baasje, maar keer op keer werd hij teruggebracht. Zorgen voor de hond met een handicap bleek te ingewikkeld. Nu heeft hij eindelijk een thuis gevonden. Bij een eigenaar die zelf ook in een rolstoel zit.

Tot nu toe zorgden gedetineerden in de staat Georgia voor Bandit. Het hondje zat 5,5 jaar binnen de gevangenismuren omdat het de gevangen hielp bij de resocialisatie. De bedoeling is dat de honden vanuit de gevangenis uiteindelijk geadopteerd worden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hond kopen? Dierenorganisaties starten hondenmarktplaats FairDog

Maar bij Bandit bleek dat lastig. Hij kan niets met zijn achterpootjes en heeft een soort rolstoel. Zijn potentiële baasjes brachten hem steeds weer terug, want voor hem zorgen bleek te ingewikkeld.

Bandit en zijn nieuwe baasjes. Bandit en zijn nieuwe baasjes.

Verlamd sinds geboorte

Het nieuwe baasje van Bandit, Darrell Rider, denkt wel voor de hond te kunnen zorgen. Hij zit in een rolstoel en herkent veel van zichzelf in de hond. "Als hij een mens was geweest, was hij mij."

Rider is sinds zijn geboorte verlamd. Hij en zijn vrouw twijfelden lang of ze wel voor Bandit konden zorgen. "Het is een enorme motivator voor Darrell", zegt zijn vrouw. "Het is ook goed voor Bandit, want hij staat er niet alleen voor."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore