'Doe het niet!'

Japanners doen Ghosn na en klimmen ook in muziekkist

14 januari 2020 02:12
Beeld © Twitter / @angelsmilebaby

De opzienbarende ontsnapping van Nissan-topman Carlos Ghosn is voor velen kennelijk een inspiratie. Op Twitter verschijnt de ene na de andere 'copycat'. Het is zo populair dat instrumentenbouwer Yamaha met een waarschuwing komt.

Carlos Ghosn wist Japan te ontvluchten, terwijl zijn huis onder permanente politiebewaking stond. Hij deed dat door in een grote instrumentenkoffer te klimmen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoe Carlos Ghosn van gerespecteerd automagnaat een voortvluchtige werd

'Wat Ghosn kan, kunnen wij ook' lijken veel twitteraars te denken. Er verschijnen veel foto's en filmpjes van mensen die 'een Ghosn doen' en in een koffer klimmen. 

'Doe het niet'

De bekende instrumentenmaker Yamaha is er niet blij mee. Het bedrijf komt zelf met een waarschuwing: doe het alsjeblieft niet. "De koffers zijn bedoeld om instrumenten en apparaten in op te slaan, gebruik ze alstublieft op een correcte manier", tweet het bedrijf

Ghosn zit na zijn vlucht in Libanon. Hij wordt in Japan onder meer verdacht van fraude met 140 miljoen dollar aan pensioenuitkeringen, die nog niet verstrekt waren. Er lopen ook beschuldigingen over het misbruik van geld van Renault, waarmee Ghosn wilde feesten georganiseerd zou hebben en dure consultants mee inhuurde.

Ineens was hij weg: zo ontsnapte automagnaat Ghosn uit Japan

Het leek wel een ontsnapping uit een Hollywood-film. Verstopt in een koffer, wist voormalig-Nissan-topman Carlos Ghosn Japan uit te vluchten.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrijheid in Libanon kost Ghosn miljoenen dollars

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore