Opmerkelijk

Excentrieke miljardair zoekt vrouw om mee naar de maan te gaan

13 januari 2020 09:31 Aangepast: 13 januari 2020 09:33
Maezawa (rechts) met de ceo van Softbank na een aandelenverkoop. Beeld © ANP

Een Japanse miljardair wil met de liefde van zijn leven naar de maan vliegen. Klein probleem: hij is nog vrijgezel en daar moet verandering in komen voor hij in de raket stapt.

Yusaku Maezawa is de eerste betalende passagier op de eerste toeristenvlucht die SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, gepland heeft in 2023. De vlucht gaat dan om de maan heen.

Wie is Maezawa?

Maezawa is een excentrieke miljardair uit Japan. De 44-jarige ondernemer begon met het online modebedrijf Zozotowan en werd daar heel rijk mee. Hij introduceerde onder meer een service voor kleding op maat. Hij verkocht de aandelen in het bedrijf in september 2019. Bloomberg schat dat hij een vermogen van 3,6 miljard dollar (3,24 miljard euro) heeft. 

De geplande vlucht in 2023 levert Maezawa een uniek uitzicht op de maan op, maar hij wil dat uitzicht graag delen. Daarvoor heeft hij een website opgetuigd waar vrouwen zich kunnen aanmelden als partner op de ruimtevlucht van een week. 

Voor ruimtereizen en wereldvrede

Vrouwen die willen reageren moeten 20 jaar en ouder zijn. Maezawa zoekt een vrolijke persoonlijkheid, die altijd positief is. Er zijn nog twee belangrijke voorwaarden: de vrouw in kwestie moet interesse hebben in ruimtereizen en streven naar wereldvrede. 

De deadline om te reageren is gesteld op 17 januari. Dan gaat Maezawa de aanmeldingen beoordelen. Eind maart volgt dan de definitieve beslissing. 

Wie reageert, moet niet verlegen zijn of bang voor camera’s. De excentrieke miljardair laat het zoekproces verfilmen. In de documentaire ‘Full Moon Lovers’ wordt het proces vastgelegd. 

Speciale plek 

"Hij heeft al heel lang de droom om de ruimte in te gaan", is te lezen op de site, die volledig is geschreven in derde persoon. "Hij wil zo’n speciale plek bezoeken met een speciaal iemand." 

Het toekomstige koppel zal ook niet alleen zijn in de vlucht om de maan. Maezawa wil een grote groep creatievelingen meenemen op de ruimtereis. Hij hoopt dat hij kan vertrekken met schilders, muzikanten, fotografen, regisseurs, architecten en dansers, zodat hij mee kan kijken terwijl zij op de ruimtereis kunst maken. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Japanse miljardair geeft 8 miljoen dollar weg aan twittervolgers als experiment

Miljoenen weggegeven

Vorige week wist Maezawa zichzelf al bij miljoenen mensen in de kijker te spelen toen hij op Twitter beloofde om 8,3 miljoen euro te verdelen onder een selectie van zijn volgers. 

Dat deed hij voor een experiment waarbij hij naar eigen zeggen wil onderzoeken of gratis geld het geluk van mensen opkrikt. Hij gaf mensen een week tijd om een bericht te retweeten. 1000 van hen zouden dan 1 miljoen yen (8100 euro) ontvangen. 

Bright maakte onderstaande video over het pak dat Maezawa bedacht voor kleding op maat

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore