Op goed geluk

Man die geluksmuntje in vliegtuigmotor gooide krijgt ruim 15.000 euro boete

06 januari 2020 03:18 Aangepast: 06 januari 2020 12:57
Vliegtuigmotor (archieffoto) Beeld © ANP

De Chinese man die vorig jaar op een geluksmuntje in een vliegtuigmotor gooide, moet een boete van 120.000 yuan (ruim 15.000 euro) betalen. Hij had nooit eerder gevlogen en hoopte er met de geluksmuntjes voor te zorgen dat de vlucht goed zou verlopen.

De 28-jarige Chinese man gooide de muntjes in een vliegtuigmotor van een vliegtuig van Lucky Air. Daarmee zou hij in februari vorig jaar vliegen. De man had nog nooit eerder gevlogen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man vast voor gooien geluksmuntjes naar vliegtuig

Vlucht geannuleerd

Een medewerker ontdekte een muntje bij de motor, waarna de vlucht werd geannuleerd. Er moest vervolgens vervangend transport voor alle passagiers worden geregeld. Budgetmaatschappij Lucky Air zegt dat het incident hen daarom meer dan 15.000 euro heeft gekost. Dat schrijft de BBC.

'Maatschappij had moeten waarschuwen'

De man werd in juli al berecht, maar zijn straf is pas nu bekendgemaakt. De man probeerde nog onder de berechting uit te komen, door te stellen dat de luchtvaartmaatschappij de passagiers had moeten waarschuwen dat ze geen muntjes in de motor mochten gooien. Daar ging de rechter niet in mee.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Angst bij passagiers: vlammen uit motor vliegtuig

Gebeurt vaker

Het was niet de eerste keer dat het gooien van geluksmuntjes in China tot vertragingen van het luchtverkeer leidde. In 2017 gooide een 80-jarige passagier in Shanghai negen muntjes in een vliegtuigmotor. Enkele maanden later deed een 76-jarige vrouw iets dergelijks.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Levende python valt uit vliegtuig op landingsbaan in Nieuw-Zeeland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore