Bloeddonatie

Inwoners Amerikaanse stad geven massaal bloed voor te vroeg geboren tweeling

04 januari 2020 16:55
De tweeling in een couveuse. Beeld © Ruby Alatorre

Maar liefst vijftien weken te vroeg werd de Amerikaanse tweeling Gloria en Maya geboren. Volgens de dokters hadden ze één ding hard nodig: bloed. Een oproep van de lokale bloedbank vond massaal gehoor.

Ruby Alatorre was nog lang niet klaar voor de komst van haar tweeling. "We hadden nog niet eens een naam, en nog geen babyshower gehouden", vertelt ze aan de lokale zender KGET. De tweeling, Gloria en Maya, werd met 25 weken geboren, ongeveer vijftien weken te vroeg dus. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amerikaan met tweelingzus wordt vader van tweeling op verjaardag

De kinderen waren oud genoeg om te kunnen overleven. Maar volgens de artsen hadden ze wel heel snel bloed nodig. De bloedbank van Bakersfield, in Californië besloot te helpen.

De voetjes van de tweeling waren erg klein. De voetjes van de tweeling waren erg klein.

Ze deden een oproep op Facebook en stuurden een mail aan al hun donors. En met succes: meer dan 100 mensen kwamen opdagen om bloed te geven. "Dat is meer dan het dubbele aantal donors dat normaal komt", zegt Karen Martin van de bloedbank.

'Fantastisch'

Moeder Ruby kan het bijna niet geloven. "Het was fantastisch. Ik weet niet wat ik moet zeggen, alleen maar: bedankt!"

De tweeling maakt het tot nu toe goed. Ze worden snel zwaarder, zoals de bedoeling is. De verwachting is wel dat ze de komende drie maanden nog in het ziekenhuis moeten blijven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore