Ga naar de inhoud
Gapend gat

Deze Amerikaanse tiener heeft de grootste mond ter wereld

Als Isaac Johnson zijn mond opent verschijnt er een gapend gat van 9,34 centimeter. Beeld © Guinness World Records / Youtube

De 14-jarige Amerikaanse Isaac Johnson heeft de dubieuze eer om rond te lopen met 's werelds grootste mond. Hij kan er complete appels, sinaasappels, tennisballen en zelfs een waterfles in kwijt. En het levert hem een plekje in het Guinness World Records boek op.

"Ik wist altijd al wel dat ik een grote mond had", vertelt de tiener in een video van Guinness World Records. "Maar dat mijn mond van recordgrootte zou kunnen zijn, realiseerde ik me voor het eerst in 2017."

33
Lees ook:
33 Nederlanders in nieuw Guinness Book of Records: 'Breirecord eíndelijk gelukt'

Grootste mond ter wereld

Johnson had toen in het Guinness World Records boek uit 2016 namelijk een man met een enorme mond gezien. "We maten de grootte van mijn mond toen op en ontdekten dat mijn mondopening nog drie centimeter te klein was."

Naarmate de tijd verstreek, kon Johnson zijn mond echter steeds verder opendoen. Inmiddels krijgt hij zijn lippen 9,34 centimeter van elkaar en heeft hij officieel de grootste mond ter wereld.

"Ik ben best wel verbaasd dat ik nu wereldrecordhouder in het Guiness World Records boek ben", vertelt Johnson. "Als kind las ik over alle wereldrecords. Ik had nooit verwacht er ooit zelf in te verschijnen."

Toekomstplannen

De Amerikaan heeft al een beetje nagedacht over zijn toekomst als wereldrecordhouder. "Misschien kan ik nog wel meer records verbreken. Zoveel mogelijk marshmallows tegelijkertijd in mijn mond stoppen, bijvoorbeeld."