Te zien in museum

IJsvogel in ijsblok hangt nu ontdooid aan een touwtje

07 december 2019 13:36 Aangepast: 07 december 2019 14:15
Beeld © Christoph van Ingen / YouTube

Herinner je nog die ijsvogel, vastgevroren in een blok ijs? Het bijzondere beeld, gefotografeerd door een 13-jarige, ging vorig jaar maart de wereld over. Het beroemde vogeltje is de afgelopen maand ontdooid - en binnenkort opnieuw te zien in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Dat zegt Kees Moeliker, directeur van het museum, bij Radio Rijnmond. "De vogel hangt nu aan een drooglijn in het museum."

Kale kippenbout

De angst bestond dat de veren los zouden laten. "We zouden dan misschien wel een kale kippenbout overhouden." Maar dat is dus niet gebeurd. 

De reden dat de vogel werd ontdooid, was dat het ijs dof was geworden. Het diertje, dat in bevroren staat al een tijdje te zien was in het museum, was daardoor nauwelijks nog te zien.

De ijsvogel in het ijsblok was een jaar lang te zien in het museum. De ijsvogel in het ijsblok was een jaar lang te zien in het museum.

Playstation

Het vogeltje werd in maart 2018 gefotografeerd door de 13-jarige Christoph van Ingen bij Oostzaan. "We zagen iets blauws in het ijs, en stopten om te bekijken wat het was", zei hij. Samen met zijn vader zaagde hij het blok ijs met daarin de vogel uit de bevroren sloot.

Het ijsblok werd eerst in de diepvries van de familie gelegd. Later doneerden zij het blok aan het museum in Rotterdam. De 13-jarige jongen kreeg als dank een Playstation.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ingevroren ijsvogel naar Rotterdams museum

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore