Enorme vlammenzee

Peuter probeert hondje uit brandend huis VS te redden en komt om

03 december 2019 05:15 Aangepast: 03 december 2019 06:36
Een foto van peuter Lokey met zijn ouders. Beeld © Facebook

Een peuter in Gentry, in de Amerikaanse staat Arkansas, is een heel tragische dood gestorven. Het huis waar het jongetje met zijn ouders woonde vloog in brand. Het gezin zou in veiligheid zijn geweest. Maar toen besloot de peuter om de hond nog uit het brandende huis te redden.

Volgens lokale media brak het vuur afgelopen weekend uit in de woning van het gezin. De inwoners van het huis waren thuis, maar wisten te ontkomen.

Ontsnapt uit brandend huis

Dat bevestigt de brandweerkorpschef. Zowel de ouders, Kurtis en Caitlin, als hun zoontje Lokey, waren volgens de brandweerman al aan de vlammenzee ontsnapt. Alleen de hond van het gezin bevond zich nog binnen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gefilmd door bodycam: Amerikaanse agent redt peuter die uit auto valt

Hoe het de bijna 2-jarige Lokey vervolgens lukte om uit het zicht van zijn ouders te ontsnappen, is onduidelijk. Vader Kurtis schrijft in een emotionele Facebookpost dat zijn zoontje geprobeerd heeft de hond te redden. Daar is het jongetje bij om het leven gekomen.

Crowdfunding

Op Facebook is de oma van de peuter een crowdfunding gestart om de kosten van de begrafenis te betalen.

Ook vader Kurtis schrijft er een bericht: "Beschouw je kinderen nooit als vanzelfsprekend, maar koester elk moment. We houden van je en we weten nu dat je op een betere plek bent."

Kortsluiting

Waarschijnlijk werd de brand veroorzaakt door kortsluiting. De lokale autoriteiten doen nog onderzoek naar de oorzaak.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore