Klaarlichte dag ontvoerd

Heftige beelden van vondst ontvoerd 8-jarig meisje VS: 'We hebben haar'

19 november 2019 01:17 Aangepast: 19 november 2019 01:20
Archieffoto. Beeld © Getty

Een moeder wandelde in mei met haar 8-jarige dochter door een woonwijk in Texas, toen het meisje werd ontvoerd door een kidnapper. Dankzij een alerte buurtbewoner werd ze nog geen acht uur later in veiligheid gebracht. De politie heeft nu beelden van die redding vrijgegeven.

De moeder en dochter werden op 18 mei tijdens een wandelingetje door de buurt twee keer benaderd door een onbekende man. Toen de man een derde keer terugkwam, greep hij het meisje, stopte haar in zijn auto en reed weg. Pogingen van de moeder om de man tegen te houden, liepen op niets uit. De auto verdween spoorloos.

Weinig aanknopingspunten

Het enige aanknopingspunt dat de politie van Fort Worth in Texas had, was een per toeval ingeschakelde beveiligingscamera van een buurtbewoner. Daarop waren het merk en model van de auto te zien. Met die informatie ging de politie aan de slag. De FBI werd ingeschakeld en alle lokale media maakten melding van de ontvoering.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrouw Noorse multimiljonair gekidnapt, ontvoerders eisen 9 miljoen losgeld

Oplettende buurtbewoner

Dat het meisje werd gevonden, was vooral te danken aan een oplettende buurtbewoner. Hij is pastoor en kende de familie van het ontvoerde meisje. Toen hij bij een hotel een auto zag die erg leek op die van het signalement, schakelde hij de politie in.

En zo komt het dat de dader nog diezelfde nacht samen met het ontvoerde kind werd gevonden. Ze bevonden zich in een hotelkamer op nog geen twintig kilometer van waar het meisje ontvoerd werd.

'Ik probeer me aan te kleden'

Beelden van die reddingsactie zijn nu door de politie vrijgegeven en uitgezonden door het Amerikaanse ABC News. Er valt te zien hoe agenten het hotel omsingelen en vervolgens via de trappen naar boven lopen.

Als de agenten de kamer waar de twee zich vermoedelijk bevinden proberen binnen te dringen, roept de man: "Ik probeer me aan te kleden". De politieagenten forceren de deur en treffen de ontvoerder aan.

Bekijk de beelden hier:

'Ik moest stil blijven'

Het meisje kunnen de agenten in eerste instantie niet vinden. Dat komt omdat de ontvoerder haar dwong om stil te blijven. Als ze geluid zou maken, dreigde hij haar familie te vermoorden. Op de beelden is te zien hoe het meisje vervolgens toch tevoorschijn komt uit een doos met vieze kleding. "We hebben haar, we hebben haar", roepen de agenten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kidnapper van Jayme (13) schrijft brief: 'Kan niet geloven dat ik dit heb gedaan'

Levenslange gevangenisstraf

Gisteren stond de 51-jarige dader terecht. Hoewel hij zegt niet schuldig te zijn, heeft de man een levenslange gevangenisstraf opgelegd gekregen voor ontvoering.

'Iedereen was zo opgelucht'

Erin Nealy Cox, die als advocaat bij de zaak betrokken is, wil de agenten die het meisje vonden bedanken voor hun inzet. "Dit heeft op iedereen enorm veel indruk gemaakt. Ze behandelden het meisje alsof het hun eigen kind was, ze vertelden haar dat ze nu veilig is. Iedereen was zo ontzettend opgelucht."

Het meisje maakt het volgens Cox naar omstandigheden goed. "Ze is ongelooflijk veerkrachtig en moedig, ze doet het geweldig. Zij is de held van dit verhaal."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore