Kilometers gezwommen

Na orkaan Dorian: in zee verdwenen koeien levend teruggevonden

14 november 2019 04:01 Aangepast: 14 november 2019 04:06
Orkaan Dorian zorgde in september voor noodweer in de Verenigde Staten. Beeld © AFP

Drie koeien die in september in de Verenigde Staten door orkaan Dorian in zee geslagen werden, zijn nu levend teruggevonden. Ze hebben waarschijnlijk acht kilometer zwemmend afgelegd.

De koeien verdwenen van Cedar Island, bij de Amerikaanse staat North Carolina. Nadat orkaan Dorian daar huishield en een 'mini-tsunami' veroorzaakte, werd verondersteld dat de koeien dood waren. Dat schrijft de BBC.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

2500 vermisten op Bahama's na orkaan Dorian

Natuurgebied voor de kust

Maar tot ieders verbazing zijn de koeien nu teruggevonden. Ze staan te grazen op de Outer Banks, een natuurgebied voor de kust van North Carolina dat vergelijkbaar is met de Waddenzee.

Volgens een woordvoerder van het natuurgebied moeten de koeien zo'n acht kilometer hebben gezwommen om daar terecht te komen.

De grazende koeien:

Atlantische Oceaan

Dat betekent dat de koeien geluk hebben gehad. Ze hadden gemakkelijk af kunnen drijven richting de Atlantische Oceaan en waren dan verdronken.

Zo zijn door de orkaan waarschijnlijk ook 28 wilde paarden die op Cedar Island leefden, in zee verdwenen. Zij zijn na de storm nooit teruggevonden.

'Spannend verhaal'

Er worden plannen gemaakt om de drie koeien te herenigen met de rest van de kudde. "De beesten hebben dan een spannend verhaal te vertellen", grapt de woordvoerder.  

Een wonder: zo werd hond 'Miracle' onder puin ontdekt op Bahama's

Reddingswerkers konden hun ogen niet geloven op de Bahama's. Ze vonden een maand na orkaan Dorian nog een levend hondje onder het puin.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore