Held van de dag

Moeder ziet op webcam hoe poes leven van haar zoontje redt

08 november 2019 17:40 Aangepast: 08 november 2019 22:51
Poes Gatubela Beeld © Diana Lorena Alvarez

Een Colombiaanse kat heeft dankzij haar moederinstincten misschien wel het leven gered van een rondkruipende dreumes. De kleine Samuel Leon kroop alleen door het huis, zonder toezicht. Van vader of moeder althans, want gelukkig voor de ouders hield poes Gatubela wel een oogje in het zeil.

De beveiligingscamera in de babyfoon legde namelijk haarscherp vast wat er gebeurde. De jongen kruipt recht op de openstaande deur af, waarachter een steile trap naar beneden schuilgaat. Op het moment dat hij naar beneden dreigt te vallen, grijpt de kat in.

Ze trekt een sprintje naar de jongen en weet hem tegen te houden van wat anders ongetwijfeld een zeer gevaarlijke en misschien wel dodelijke valpartij zou zijn geworden.

Held van de dag

Zelfs nadat de jongen dankzij de actie van de kat terugdeinst, blijft Gatubela overduidelijk de weg blokkeren, totdat hij echt definitief de andere kant op kruipt.

De beelden zijn online gezet door de moeder zelf, die ze stuurde naar het lokale asiel, met een voordracht van haar kat als held van de dag. De video gaat inmiddels de wereld over en de ouders worden bedolven onder de kritiek. 

Moeder vlakbij op haar werk

Aan de Britse krant Metro legt moeder Diana Lorena Álvarez uit wat er gebeurde.  Ze moest die ochtend heel vroeg naar werk, dat 'vlakbij' was.

De trap waar het jongetje anders vanaf zou zijn gevallen De trap waar het jongetje anders vanaf zou zijn gevallen

Omdat haar zoontje nog sliep toen ze moest vertrekken legde ze hem in de box en zette de camera van de babyfoon aan om hem in de gaten te houden. Toen ze vervolgens op haar werk de camerabeelden bekeek, zag ze opeens dat haar zoontje op eigen kracht uit de box was gekropen.

Ze keek de beelden van de camera terug om te zien hoe hij dat voor elkaar had gekregen, en toen kwam ze erachter dat ze door het oog van de naald waren gekropen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ongelooflijk: kat verijdelt aanslag hond op jongen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van