Fastfoodketen Popeyes

Man in VS doodgestoken vanwege populair broodje kip

06 november 2019 05:49 Aangepast: 06 november 2019 05:50
De fastfoodketen is in de Verenigde Staten razend populair. Beeld © AFP

Een 28-jarige man is in Amerika om het leven gekomen na een steekpartij in een filiaal van de populaire fastfoodketen Popeyes. Hij stond daar in de rij te wachten op een broodje kip en dat werd hem fataal. In het ziekenhuis overleed hij aan zijn verwondingen.

De steekpartij vond plaats in een restaurant van de populaire fastfoodketen Popeyes, in het Amerikaanse Maryland. Omdat die keten afgelopen weekend een nieuw broodje kip heeft gelanceerd, staan er overal in de Verenigde Staten lange rijen wachtenden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kipburger uitverkocht? Hongerige man VS trekt wapen

Zo ook in het filiaal in Maryland. Twee mannen raakten daar in discussie, omdat een van de twee de ander verweet voor te dringen. De situatie escaleerde toen een van de mannen een mes trok en de ander begon neer te steken.

Aan verwondingen overleden

Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij nog geen uur later aan zijn verwondingen overleed. De dader ontkwam en wordt door de politie gezocht.

Een woordvoerder van de politie vertelt aan CNN dat het een zeer tragische dag is. "Dit incident is inderdaad gerelateerd aan een broodje kip. Dat dit bij iemand zoveel agressie kan opwekken, is onvoorstelbaar. Ik hoop dat de dader zichzelf meldt bij de politie."

Geschokt door incident

Popeyes laat in een reactie weten ook geschokt te zijn door het incident. "Onze gedachten zijn bij de nabestaanden van het slachtoffer. Wij zullen volledige medewerking verlenen aan de lokale autoriteiten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore