Flinke schadevergoeding

Australiër ontslagen nadat hij te laat kwam voor familie-etentje

06 november 2019 03:31 Aangepast: 06 november 2019 04:01
Archiefbeeld. Beeld © ANP

Een Australische man die voor het bedrijf van zijn vader werkt, werd om wel heel bijzondere reden ontslagen: hij kwam te laat voor het avondeten. Hij vocht zijn ontslag aan voor een geschillencommissie en kreeg een flinke schadevergoeding.

De man, Pasquale Parente, zou in maart bij zijn ouders in het Australische Melbourne komen eten. Daar kwam hij echter te laat aan. Zijn vader reageerde nogal bot: zijn zoon hoefde van hem nooit meer terug te komen.

Hij was zowel thuis als op het bedrijf niet meer welkom. Dat schrijven Australische media

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ontslagen docente hogeschool Aeres moet 160.000 euro terugbetalen

Dat betekende dus ook dat Parente op staande voet ontslagen werd. Omdat hij het daar niet mee eens was, stapte hij naar een geschillencommissie.

Onterecht ontslagen

Die commissie heeft zich inmiddels over de zaak gebogen. De familie blijkt al langere tijd met elkaar op gespannen voet te staan. Maar, zo oordeelt de commissie: "Te laat zijn voor een familie-etentje is nog geen reden om iemand op staande voet te ontslaan".

De vader van Parente moet zijn zoon daarom een schadevergoeding van 10.000 Australische dollar (6.225 euro) betalen.

De geschillencommissie voert verder aan dat het 'zeer treurig is dat de familie op deze manier uit elkaar gaat'. Toch heeft het de zaak in behandeling genomen, 'omdat het een van de basisrechten van werknemers is'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

HR-topman McDonald's stapt op na ontslag ceo om relatie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore