Ga naar de inhoud
Dertien mensen onwel

Spacecake op begrafenis in Duitsland na vergissing restaurant

Archiefbeeld. Beeld © iStock

Een begrafenis in het Oost-Duitse Wiethagen eindigde anders dan verwacht: door een vergissing van de cateraar werd de gasten spacecake geserveerd. Dertien mensen, onder wie de weduwe, raakten vervolgens onwel.

De pijnlijke vergissing vond plaats in augustus, maar uit respect voor de nabestaanden van de overledene werd het nieuws niet meteen bekendgemaakt.

Amsterdammer
Lees ook:
Amsterdammer maakt fatale val uit hotelraam na eten spacecake

Spacecake voor 'andere gelegenheden'

De cake werd verzorgd door een lokaal restaurant. Het misverstand ontstond nadat een medewerkster van dat restaurant haar 18-jarige dochter had gevraagd de cake te bakken.

Die dochter bakte 'voor andere gelegenheden' ook wel eens spacecake. Toen de medewerkster naar de begrafenis vertrok, haalde ze per ongeluk de verkeerde cake uit de koelkast. 

Aangifte gedaan

Na het eten van die spacecake, werden dertien mensen duizelig en misselijk. Zij zijn vervolgens behandeld en een aantal van hen hebben aangifte gedaan.

Er wordt door de politie onderzoek gedaan naar de 18-jarige dochter die de cake bakte. Zij zou de drugswet hebben overtreden en gevaarlijk letsel hebben veroorzaakt.

Spacecake
Lees ook:
Spacecake op schoolplein: 5 euro per plakje