Nicht trok aan de bel

Spaanse vrouw lag 15 jaar dood in huis

25 oktober 2019 15:48 Aangepast: 25 oktober 2019 16:34
Het appartementencomplex waar de vrouw werd gevonden. Beeld © Google

In de Spaanse hoofdstad Madrid is eerder deze week een vrouw ontdekt die waarschijnlijk vijftien jaar geleden is overleden.

Haar gemummificeerde lichaam werd door brandweermannen gevonden in de badkamer. Omdat de deur vergrendeld was, moesten ze het huis binnengaan via een halfopen raam.

Hulpdiensten kwamen in actie nadat een nicht van de vrouw bij de politie aan de bel had getrokken.  

Stank uit de woning

De toen 78-jarige vrouw zou volgens een Spaans persbureau in september 2004 voor het laatst levend gezien zijn. Omwonenden schakelden, vanwege stank die uit de woning kwam, de afgelopen jaren diverse malen de politie in. Maar die zou niets hebben ondernomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man ligt maandenlang dood in huis Arnhem: 'We dachten dat hij in Spanje zat'

De overleden vrouw is volgens de Spaanse krant El Mundo Isabel Rivera Molina. Ze leefde in de wijk Lineal, in het oosten van Madrid, aan een drukke straat. Het appartement waarin ze lag, is nota bene boven een bank, waar het dagelijks een komen en gaan is van mensen. Al die jaren had niemand iets door. En er was niemand die haar miste.

Natuurlijke dood

Volgens berichten in Spaanse media woonde de vrouw sinds de dood van haar man alleen in het huis. Ze had geen kinderen. Uit onderzoek blijkt dat ze een natuurlijke dood is gestorven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore