Gigantisch misverstand

'Vermiste man' blijkt dood in Australisch ziekenhuis

17 oktober 2019 21:00
Archiefbeeld. Beeld © iStock

Een man die uit een Australisch ziekenhuis ontslagen zou zijn, was meerdere dagen onvindbaar. Zijn familie gaf hem daarom als vermist op. Pas na een week kwam de waarheid boven: het ziekenhuis had een gigantische vergissing gemaakt en de patiënt was al die tijd al overleden.

De 50-jarige man was na een hartaanval in een café naar het universiteitsziekenhuis van de Australische stad Victoria gebracht. Enige tijd later belde de cafébaas naar het ziekenhuis om te vragen hoe het met hem ging. Het antwoord: de patiënt maakte het goed en was daarom uit het ziekenhuis ontslagen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fransman dood gevonden in ziekenhuis waar hij twee weken geleden vermist raakte

De cafébaas lichtte daarop de familie in. Die zocht dagenlang tevergeefs naar de man, maar kon de 'ontslagen patiënt' nergens vinden. Al gauw gaven ze hem als vermist op, waarna ook de politie naar hem op zoek ging. De man bleef echter spoorloos.

Al een week eerder overleden

Totdat bleek dat er in het ziekenhuis een gigantisch vergissing was gemaakt. De patiënt was na binnenkomst in het ziekenhuis al overleden, maar de nabestaanden waren daar nooit van op de hoogte gesteld. Dat schrijven Australische media

Het ziekenhuis heeft na het overlijden van de patiënt geprobeerd in contact te komen met nabestaanden, maar dat lukte niet. Daarop zijn een lijkschouwer en de politie ingeschakeld. Hoe het misverstand vervolgens precies is ontstaan, wordt momenteel nog uitgezocht. 

De directie van het ziekenhuis biedt haar excuses aan voor de gang van zaken. "Wij betreuren ten zeerste de vertraging maar ook de manier waarop de nabestaanden van dit trieste overlijden op de hoogte zijn gesteld."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ziekenhuis herenigt eigenaren met vergeten trouwringen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore