Per toeval gevonden

Pasgeboren baby levend begraven in India

15 oktober 2019 03:48 Aangepast: 15 oktober 2019 09:54
Archiefbeeld van een begraafplaats in een arm deel van India. Beeld © AFP

In het noorden van India is een pasgeboren baby levend begraven in een 'ondiep graf'. Het meisje werd per toeval gevonden door een dorpeling die zijn overleden baby wilde begraven. Ze is nog in leven.

Dat schrijft de BBC.

Het meisje werd na de vondst met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ze is nog in leven en ligt in het ziekenhuis om aan te sterken en te herstellen.

Ze lag begraven in een aarden pot, zo'n 90 centimeter onder de grond. Een dorpeling die zijn overleden baby wilde begraven, stuitte tijdens het graven van een graf op de aarden pot.

'Op zoek naar de ouders'

De politie is naar aanleiding van de vondst direct met een onderzoek begonnen. "Wij zijn op zoek naar de ouders van dit meisje, omdat wij aannemen dat zij hiervan afwisten", meldt een politiewoordvoerder.

In arme delen van India worden vrouwen gediscrimineerd en de geboorte van een meisje wordt vaak gezien als een 'financiële strop'. Veel ongewenste zwangerschappen worden daarom door illegale klinieken weggehaald. Er zijn echter ook meerdere gevallen bekend van ouders die hun pasgeboren kinderen vermoorden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore