Fiets gestolen

Italiaanse politie redt verjaardag van 6-jarige met nieuw cadeau

05 oktober 2019 14:32 Aangepast: 05 oktober 2019 14:33
Het gelukkige jongetje met zijn nieuwe fiets.

De verjaardag van een zesjarig jongetje uit Milaan is gered door de lokale politie. Zijn nieuwe fiets werd direct op zijn verjaardag gestolen. Agenten deden hem daarom een nieuwe cadeau.

Het verjaardagscadeau werd uit het fietsenrek voor de school van het jongetje gestolen, meldden verschillende Italiaanse media. De moeder van het verdrietige mannetje belde de politie, die bij het zien van de tranen meteen geld inzamelde voor een nieuwe fiets.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie redt verjaardagsfeest autistische jongen, omdat niemand komt

Agenten plakten ook een briefje op de nieuwe fiets. "Iemand heeft geprobeerd je dag te verpesten, maar dat is niet gelukt", stond erop. "De wereld behoort niet toe aan degenen die stelen, maar aan de rechtvaardige en eerlijke mensen als jij."

Later bij de politie

De moeder was geraakt door de goede daad. "Dit was een geweldige ervaring voor mijn zoon. Voor het eerst besefte hij dat kwaad bestaat en dat ouders hem niet overal tegen kunnen beschermen."

Volgens haar was hij ook erg ontroerd door het mooie en gulle gebaar. En hij wil nu later misschien zelf wel bij de politie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore