Nooit met pensioen

Oudste kapper ter wereld (108) overleden na 96 jaar knippen en scheren

27 september 2019 16:22
Anthony Mancinelli vorig jaar in zijn kapperszaak. Beeld © RTL Nieuws

Bijna een hele eeuw lang knipte Anthony Mancinelli de New Yorkers. Maar nu is hij overleden. Op 108-jarige leeftijd. Mancinelli stond vorig jaar nog in het Guinness Book of World Records als oudste nog praktiserende kapper. Hij ging simpelweg nooit met pensioen, want hij hield te veel van zijn werk.

Mancinelli begon op zijn achtste, in de zaak van zijn vader. De eerste jaren mocht hij van zijn vader alleen de haren opvegen, maar vanaf zijn twaalfde knipte hij zelf. Dat was in 1923. Een knipbeurt bij Mancinelli kostte toen nog maar 25 cent. De laatste jaren was zijn tarief 19 dollar.

Steeds moeizamer

"Iedereen hield van hem", zegt zijn zoon Robert, die zelf 82 jaar lang door zijn vader werd geknipt. "Over de hele wereld is hij bekend en mijn vader hield van zijn werk."

De laatste weken ging het steeds moeizamer. Mancinelli werd zwakker en nam uiteindelijk toch maar rust. Hij wilde tijdelijk stoppen, maar overleed vorige week dan toch. Kort daarvoor had Mancinelli nog een speciaal plekje gekregen in de Barber Museum Hall of Fame, de eregalerij voor kappers, in de staat Ohio.

Anthony Mancinelli, de oudste kapper ter wereld: 'Blijf bezig'

Vorig jaar maakte RTL Nieuws nog een portret van de oudste kapper ter wereld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore