Gevaarlijke actie gefilmd

Auto zonder bestuurder op A27: passagier was 'heel erg bang'

20 september 2019 14:25 Aangepast: 20 september 2019 15:30
Screenshot uit de video's die Nabil deelde op Snapchat. Beeld © Snapchat

Levensgevaarlijke taferelen eerder deze week op de snelweg bij Eemnes. Terwijl een auto met behoorlijke snelheid over het asfalt raast, springt de bestuurder plotseling op de achterbank. Tot grote schrik van één van de inzittenden, Instagrammer Nabil. Die laat via zijn woordvoerder weten dat hij dit gedrag 'echt niet goedkeurt'.

Beelden van de bijzondere actie gingen eerder deze week viraal. Onder andere NH Nieuws schreef erover. 'Mafkezen', werden de mannen genoemd die in de video te zien zijn.

'Dit kan echt niet, man'

Eén van de inzittenden is minder blij met de kamikazeactie. "Jongens, dit is echt heel gevaarlijk. Even serieus, dit kan echt niet, man. Zijn jullie gek geworden, ik wil niet dood hoor", horen we hem zeggen, terwijl de auto zelfs nog een inhaalmanoeuvre doet.

De stem is van Nabil, een instagrammer met meer dan 300.000 volgers. De beelden werden daarna op sociale media geplaatst.

Bekijk de bizarre beelden:

Geen rijbewijs

Nabil wil liever geen journalisten te woord staan over deze gebeurtenissen. Een woordvoerder zegt tegen RTL Nieuws dat hij op het moment dat de bestuurder wegsprong 'heel erg bang' was.

"Hij kon niet ingrijpen omdat hij geen rijbewijs had. Ook was hij bang voor een verkeerde reflex van degene die op de bijrijdersstoel zat."

'Opeens springt er iemand naast mij'

De beelden zijn veel gedeeld, onder andere op Dumpert. "Ik had het zelf ook gezien. Als eerste schrik je natuurlijk. Toen hij was uitgestapt, belde hij mij. Hij zei: ik was gewoon op mijn telefoon bezig, en opeens springt er iemand naast mij. Toen ik opkeek, zat er niemand achter het stuur."

Screenshot van Nabil uit de muziekvideo 'Wekker' van NabilTime. Screenshot van Nabil uit de muziekvideo 'Wekker' van NabilTime.

Nabil is 21 jaar en woont in Volendam. Hij maakt instagramvideo's met, zo zegt zijn woordvoerder, 'herkenbare situaties voor jong en oud'. Onlangs bracht hij onder de naam NabilTime twee muziekvideo's uit: Wekker en Weekend Miljonair.

Voorbeeldfunctie

"Hij hoopt dat mensen weten dat hij dit echt niet goedkeurt", zegt zijn woordvoerder. "Hij weet dat hij een voorbeeldfunctie heeft. Dit zit niet in zijn karakter."

De woordvoerder weet niet wie de andere mannen in de video zijn. "Of het vrienden van hem zijn, daar kan ik verder niks over zeggen."

'Kwalijke zaak'

Een woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland vindt de actie van de bestuurder een 'kwalijke zaak'. "Als dit echt zou zijn, dan is het natuurlijk zwaar verboden."

Als de Instagrammer de beelden zelf op sociale media heeft gedeeld, dan is dat volgens de woordvoerder 'niet zo snugger'. "Want hij heeft als bekende vlogger een verantwoordelijkheid. En ook als de beelden niet echt zijn, kan je mensen nog op ideeën brengen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore