EasyJet

Piloot buiten dienst heeft geen zin in vertraging en vliegt zelf

05 september 2019 19:01 Aangepast: 05 september 2019 19:15
Beeld © Facebook

Hilariteit aan boord van een EasyJet-vlucht van Manchester naar Alicante afgelopen maandag. De luchtvaartmaatschappij miste aanvankelijk een piloot, met urenlange vertraging tot gevolg. Maar op de passagierslijst stond stom toevallig een piloot. En nog van dezelfde vliegtuigmaatschappij ook.

Piloot Michael Bradley uit Manchester was er vast aan toe: een vakantie in het zonovergoten Spanje. Dit keer hoefde hij niet zelf te vliegen, hij had tenslotte vakantie. Maar toen hij in de vertrekhal van het vliegveld stond en erachter kwam dat zijn vlucht flinke vertraging had, dacht hij maar aan één ding: zijn werkgever bellen.

"Ik belde EasyJet en zei: 'Hallo, ik sta hier in de terminal niets te doen. Ik heb mijn ID bij me en ik heb heel veel zin om op vakantie te gaan. Als ik jullie een plezier kan doen: ik ben er klaar voor'."

Geuren en kleuren

Zijn werkgever moest even kijken of dat allemaal wel kon. "We bellen je zo terug", kreeg hij te horen. De piloot vertelde alles in geuren en kleuren aan de aanwezige passagiers. Want jawel, de luchtvaartmaatschappij belde vrijwel meteen terug.

38 seconden later ging zijn telefoon. "Alsjeblieft, alsjeblieft", smeekten ze. "Wil jij het toestel naar Alicante vliegen?"

Applaus

En zo stond Bradley in zijn normale kloffie in het gangpad van het toestel de aanwezige passagiers toe te spreken. "Dus, als jullie het goed vinden dat een van jullie piloten er vandaag zo uitziet als ik, dan gaan we naar Alicante", zei hij, waarna gejuich en een luid applaus losbarstte.

Een van de passagiers, Michelle Potts, filmde hoe de piloot zijn verhaal deed. "Als deze man er niet was geweest, dan was de vlucht zeker weten geannuleerd. Held!'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore