Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Wie doet nou zoiets?

'Tv-man' laat beeldbuizen achter bij voordeur van willekeurige Amerikanen

13 augustus 2019 01:42 Aangepast: 13 augustus 2019 10:38
De dader had zelf een televisie op zijn hoofd. Beeld © WTVR

Is het een grap of probeert iemand een boodschap over te brengen? Zondagochtend werden minstens 50 huiseigenaren in de Amerikaanse stad Richmond wakker met een cadeautje voor de deur. Een onbekende liet, zelf verkleed als televisie, tv-toestellen achter.

In de buurt werden verschillende types tv's achtergelaten. Het gaat om allemaal oude beeldbuizen. "Ik dacht dat mijn zoon hem had meegenomen. Maar kennelijk niet", zegt een bewoner tegen de lokale zender WTVR. "De dader had waarschijnlijk te veel vrije tijd, als hij al deze tv's kon verspreiden."

Verkleed als televisie

Het verhaal wordt nog bizarder: de man die ze achterliet, droeg een televisie op zijn hoofd. Dat is te zien op beelden van bewakingscamera's. 'Slachtoffers' hebben hem daarom omgedoopt tot 'tv-man'. "Hij is in ieder geval toegewijd", zegt een andere bewoner.

Het gaat waarschijnlijk om een grap, denkt de politie. "Het zorg vooral voor ongemak in de buurt, meer niet." Het illegaal dumpen van de televisies is wel strafbaar.

Agenten hebben de televisies opgeruimd. Agenten hebben de televisies opgeruimd.

De politie onderzoekt bewakingsbeelden van bewoners. Agenten hadden zondagochtend de handen vol. Ze hebben alle tv's opgehaald bij de huizen waar ze waren achtergelaten en met een vrachtwagen afgevoerd.

Het is niet de eerste keer dat er televisies zijn achtergelaten bij nietsvermoedende bewoners. Vorig jaar augustus gebeurde dat ook al in een andere wijk van Richmond. De politie denkt niet dat het toeval is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore