Milieucriminaliteit

Spanjaard moet gedumpte koelkast zelf uit ravijn halen van politie

01 augustus 2019 21:49 Aangepast: 06 augustus 2019 12:29
Beeld © Twitter

Als je een koelkast in de natuur dumpt ben je al niet zo'n slimmerd, maar als je daarvan een filmpje laat maken en het op sociale media zet al helemaal. Dat is letterlijk wat er deze week gebeurde in de buurt van Almería in Spanje. Door de actie kon de politie de man in Spanje makkelijk opsporen. Ze gaven hem lik op stuk.

Enkele dagen geleden ging een video rond op sociale media waarop te zien was hoe een bestuurder van een wit busje een enorme koelkast over de vangrail gooit, zo het ravijn in. De filmer is duidelijk enthousiast, en zegt lachend: "Dat ging snel."

Passende straf

De Spaanse politie was uiteraard minder blij met de beelden en spoorde de milieuvervuiler op. Ze gaven de man, die nota bene bleek te werken bij een afvalbedrijf, een passende straf.

En ook dát moest natuurlijk worden vastgelegd op camera:

De man moest zijn koelkast weer uit het ravijn slepen. Geen makkelijke klus, zo is te zien in de video.

Wasmachine

Voorlopig is de man overigens nog niet van de politie af. De Guardia Civil verdenkt hem ervan dat hij dit soort dingen vaker heeft gedaan. Er zou op internet een video circuleren waarop te zien is hoe hij een wasmachine van een berg laat rollen.

Volgens de Spaanse krant El Español kan de man een boete krijgen van 45.000 euro voor het dumpen van gevaarlijke stoffen.

De politie is ook een onderzoek gestart naar het afvalbedrijf waar de man werkt, vanwege mogelijke milieucriminaliteit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore