Stijgend water

Man zit bijna twee uur vast in drijfzand

17 juli 2019 16:19 Aangepast: 17 juli 2019 16:56
De hulpverleners van de KNRM konden er na afloop om lachen. Beeld © KNRM

Angstige momenten voor een man in Zeeland vanmiddag. In de buurt van de plaats Hoedekenskerke op het schiereiland Walcheren kwam hij vast te zitten in drijfzand. De man zakte steeds verder weg, terwijl het water snel steeg. Dankzij vereende krachtinspanningen van hulpdiensten lukte het de man uit het slik te krijgen.

Rond 12.30 uur belde het slachtoffer zelf de hulpdiensten. De brandweer vroeg al snel assistentie van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Die beschikt sinds vorig jaar over een speciale slikslee. Twee vrijwilligers van de KNRM zijn met die slikslee naar de man gekropen. Een brandweerman was al bij hem, maar kon weinig uitrichten.

Helikopter

"Dankzij vereende krachtinspanningen lukte het uiteindelijk de man uit het slik te krijgen voordat het snel opkomende water bij hem was", meldt de KNRM. Een helikopter heeft de man en later ook de hulpverleners aan land gebracht. Eén redder is met de slikslee zelf teruggekropen.

Geen wandelgebied

"De man was aan het werk", zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws. "Hij was monsters aan het nemen en metingen aan het doen. Het is absoluut geen wandelgebied. Toen hij vastzat, wist hij meteen: dit is niet goed."

De hulpverleners konden er na afloop in ieder geval om lachen, zo is te zien op foto's die de KNRM na afloop maakte.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`