Onder z'n pruik

Spaanse politie arresteert smokkelaar met halve kilo coke op zijn hoofd

16 juli 2019 14:37 Aangepast: 16 juli 2019 15:14
Beeld © AFP

Een Colombiaanse man is in Spanje aangehouden op verdenking van drugssmokkel. Hij had meer dan een halve kilo cocaïne verstopt op een plek waarvan hij dacht dat het de douane misschien niet zou opvallen. Hij had het fout.

Op het vliegveld van Barcelona trok de man niet alleen de aandacht met zijn nerveuze gedrag, ook zijn pruik had een nogal bijzondere vorm. Toen douaniers hem vroegen om die af te zetten, bleek al snel waarom. De man had een pakket met ruim 500 gram cocaïne op zijn hoofd geplakt, ter waarde van 30.000 euro.

"De inventiviteit van drugssmokkelaars kent geen grenzen", schrijft de politie bij foto's van de man. Hij is opgepakt.

Spanje is een belangrijke toegangspoort voor cocaïne naar Europa, voornamelijk uit Colombia. Smokkelaars nemen vaak hun toevlucht tot creatieve methoden om drugs voorbij de Spaanse douane te krijgen.

Zo heeft de politie de afgelopen jaren cocaïne aangetroffen in borstimplantaten, uitgeholde ananassen, een rolstoelkussen, een gipsverband om het gebroken been van een man en in een servies. In 2014 werd een Braziliaanse vrouw op het vliegveld van Madrid aangehouden met 900 gram cocaïne onder haar pruik.

Deze Braziliaanse vrouw werd in 2014 aangehouden met 900 gram cocaïne onder haar pruik. Deze Braziliaanse vrouw werd in 2014 aangehouden met 900 gram cocaïne onder haar pruik.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`