Late bekentenis

Buurman: 'Ik reed Paddles dood, de kat van de Nieuw-Zeelandse premier'

11 juli 2019 12:26 Aangepast: 11 juli 2019 12:28
Paddles Beeld © Twitter

Ontroostbaar was ze eind 2017, Jacinda Ardern, de premier van Nieuw-Zeeland. En met haar het halve Nieuw-Zeelandse volk. Arderns kat Paddles, de 'First Cat' van Nieuw-Zeeland, was overreden. Nu is duidelijk wie dat gedaan heeft.

Het blijkt een van haar buren te zijn. Op stuff.co.nz doet deze Chris uit de doeken wat er die dag gebeurde en erkent hij dat hij de schuldige is.

Toen hij tijdens zijn lunchpauze zijn laptop ging halen, botste de kat in een bocht tegen zijn auto. Na de aanrijding wist Chris niet zeker of het beestje wel dood was, omdat Paddles na de klap was weggevlucht.

'Stuur papa niet naar gevangenis'

De kat bleek zwaargewond in een tuin te liggen. Toen hij bij een van de buren navraag deed naar de rode kat, en die zei dat die van de buurvrouw was, begon hij onraad te voelen.

"Ik wees op Arderns huis en vroeg: 'Toch niet die buurvrouw?!'" Ja dus, die beroemde. Hij bracht de aangereden kat nog naar de dierenarts, maar die kon Paddles niet meer redden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Nieuw-Zeeland rouwt om 'First Cat' Paddles

Chris stuurde vervolgens een condoleancekaart aan Ardern. In die kaart schrijft Chris' dochter dat zij hoopt dat haar vader niet naar de gevangenis hoeft voor het overrijden van de kat.

Duizenden volgers op Twitter

Ardern belde Chris later op om hem te bedanken voor de kaart en zich te verontschuldigen voor de overlast. "Het was erg fijn dat zij even de tijd nam om te vragen hoe het met me ging na het overrijden van haar kat", zei hij bij stuff.co.nz.

Paddles was het beroemdste huisdier van het land. Hij had een Twitteraccount met ruim 11.000 volgers.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`