Driften met blauwe rook

Geslachtsonthulling baby in Australië loopt mis: auto in vlammen

10 juli 2019 02:38 Aangepast: 10 juli 2019 02:57
De auto op het moment dat de brand uitbreekt. Beeld © Queensland Police

Een 30-jarige Australiër die het geslacht van zijn baby in een originele 'gender reveal video' wilde onthullen, zag zijn auto in vlammen opgaan. Bij het driften kwam blauwe rook (hoera, een jongetje!) uit de speciale achterbanden totdat de auto in brand vloog. Behalve zijn auto is de Australiër ook zijn rijbewijs tijdelijk kwijt.

Het neemt 'down under' toe aan populariteit: 'gender reveal videos' om op originele wijze het geslacht van je baby bekend te maken. Maar deze geslachtsonthulling, die is gefilmd met een drone, liep behoorlijk mis. Dat meldt de Australische Ten Daily vandaag.

Blauwe rook: hoera, een jongetje!

De video is vorig jaar april al opgenomen, maar gisteren pas door de politie van Queensland vrijgegeven. Op de video is te zien hoe de 30-jarige Samual Montesalvo met zijn zwarte Holden Commodore op de openbare weg in Queensland rijdt.

Al driftend demonstreert hij met blauwe rook die uit de speciale achterbanden komt dat zijn vriendin in verwachting is van een jongetje.

Vlammenzee

Maar al snel gaat het mis: de auto vliegt tijdens het driften in de brand. De blauwe rookwolken kleuren zwart.

Dan is op de video te zien hoe Montesalvo uit de auto springt. Even later stapt hij toch weer in om de auto aan de kant te zetten. Op de dronebeelden is te zien hoe de vlammen dan nog altijd uit de auto komen.

Roekeloos rijgedrag

De bestuurder van de uitgebrande auto heeft een boete van $1000 gekregen wegens 'roekeloos rijgedrag'. Ook is hij zijn rijbewijs voor zes maanden kwijt.

De Australische politie waarschuwt ook andere weggebruikers: wie al driftend met roze of blauwe rook het geslacht van een baby wil onthullen loopt het risico zijn rijbewijs kwijt te raken of zelfs in de gevangenis te belanden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Echtpaar wil geslacht baby onthullen, maar veroorzaakt enorme bosbrand

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`