Ga naar de inhoud
Buitenaards leven

Luchtmacht VS meldt meer ufo's, Trump en senatoren bijgepraat

Impressie van een UFO, tekening.

Een aantal senatoren én president Trump zijn door veiligheidsdiensten bijgepraat over ufo's. Dat komt omdat het aantal meldingen door met name defensiepiloten gestegen zou zijn.

De besprekingen zijn achter gesloten deuren, wat er precies is besproken blijft geheim. Volgens een statement van de Amerikaanse marine vormen de vliegende objecten een veiligheidsrisico voor zowel de marine als de luchtmacht.

'Cilindervormig'

Politico en The New York Times melden dat een aantal piloten 'cilindervormige' en 'zeer geavanceerde' objecten zag, die 'onmogelijke manoeuvres' deden op 'hoge snelheid'. De waarnemingen waren langs de Amerikaanse oostkust.

'Wow, wat is dat, man?'

Een aantal getuigen vertelde dat ze vliegende objecten zagen, die zo bewogen dat het in strijd zou zijn met de natuurwetten. "Wow, wat is dat, man? Kijk dan hoe het vliegt!", is te horen in een melding door een gevechtspiloot.

De zaak ligt nu bij het Congres. Zij kunnen besluiten om bijvoorbeeld het ministerie van Defensie een analyse te laten maken van alle beschikbare data over onbekende objecten die het Amerikaanse luchtruim binnendringen, schrijft The Hill.

Meerdere
Lees ook:
Meerdere piloten melden ufo's bij Ierland, officieel onderzoek bezig

Buitenaards leven

Trump liet bij ABC doorschemeren het allemaal niet zo serieus te nemen. "Mensen zeggen dat ze ufo’s zien. Of ik dat geloof? Niet echt", volgens de president. "Als het om buitenaards leven zou gaan zouden mijn fantastische piloten het wel weten."

Een immens project waarbij wetenschappers een miljoen gigabytes aan data van meer dan 1300 sterren analyseerde, leverde tot nu toe nog geen bewijs op van buitenaards leven. Maar de onderzoekers geven nog niet op.