India

14-jarige redt broertje uit kaken van luipaard

17 juni 2019 20:36 Aangepast: 17 juni 2019 20:39

Angstige momenten voor twee Indiase broertjes. De jongens van 14 en 7 jaar werden vrijdag aangevallen door een luipaard. Dankzij dapper optreden van de oudste kunnen ze het navertellen, maar het scheelde niet veel.

Vrijdagmiddag waren Naresh Kaluram Bhala (14) en Harshad Vitthal Bhala (7) bramen aan het zoeken op de boerderij van hun oma, die op het land aan het werk was, toen de luipaard plotseling opdook uit de bosjes, zo meldt the Times of India.

De grote katachtige besprong in eerste instantie de oudste jongen. Maar omdat die snel wegsprong, greep de luipaard het andere jongetje. 

Stok en stenen

Naresh, het oudere jongetje, handelde razendsnel en ging de grote kat te lijf met een stok en wat stenen, in de hoop dat hij zijn broertje zou loslaten. Dat werkte.

Op dat moment kwam ook de oma in actie. Zij kwam aanzetten met een sikkel, waarna de luipaard vluchtte. Haar beide kleinkinderen hadden flinke verwondingen en moesten naar het ziekenhuis.

Dood gevonden

Waarschijnlijk ging het overigens om een vrij oude luipaard, want een dag later werd het roofdier verderop dood gevonden.

Luipaarden leven in grote delen van Afrika en Azië en zijn meestal 's nachts of in de schemering actief. Overdag rust het dier tussen het struikgewas of in een boom.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore