80 minuten vertraging

Vrouw bevalt in Ierse trein, baby mag 25 jaar gratis reizen

13 juni 2019 21:55 Aangepast: 13 juni 2019 21:56
Archieffoto Beeld © Getty Images

Een Ierse vrouw is bevallen in een trein die onderweg was van Galway naar Dublin. Vanwege de 'unieke situatie' heeft de spoorwegmaatschappij Irish Rail de baby een toepasselijk welkomstcadeau gegeven: 25 jaar lang gratis treinreizen.

Een cateringmedewerkster aan boord van de trein hoorde dinsdag geschreeuw vanaf het toilet. Ze duwde de deur open en zag daar een jonge vrouw zitten, vertelt ze aan de Ierse omroep RTÉ. De vrouw zei dat ze dacht dat ze aan het bevallen was.

'Wie kan komen helpen?'

De cateringmedewerkster informeerde de machinist, belde een ambulance en vroeg via de intercom of er verpleegkundigen of artsen in de trein zaten. Twee verpleegkundigen en een huisarts kwamen naar voren om te helpen. Andere inzittenden gaven jassen om de privacy van de vrouw te beschermen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ontmoet 'Saybie', de kleinste baby ter wereld

De huisarts die hielp, vertelt aan de Ierse omroep dat hij 'doodsbang' was om dingen verkeerd te doen – hij had alleen tijdens zijn studie, al wat langer geleden, te maken gehad met geboortes. Maar na twintig minuten kwam de baby tevoorschijn. "Het was heel chaotisch. Maar ik zei: of we het nu leuk vinden of niet, we moeten er het beste van maken."

Vertraging: 80 minuten

Na de geboorte zijn de kersverse moeder en haar baby, een meisje, naar het ziekenhuis gebracht. Ze maken het beiden goed. De spoorwegmaatschappij heeft alle inzittenden bedankt die de moeder hebben bijgestaan. De trein had uiteindelijk 80 minuten vertraging.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore